Prima pagină D:News

Omega 3 trateaza depresia

06.23.2010 | ● Vizualizări: 755
Omega 3 trateaza depresia     omega 3, depresie, medicamente + zoom
Galerie foto (1)

Omega 3, acizii grasi “buni” continuti in peste, nuci si unele seminte, functioneaza ca antidepresive. A demonstrat-o un studiu al cercetatorilor canadieni de la Universitatile Montreal, McGill, Laval si Queen’s, pe 432 voluntari monitorizati vreme de patru ani.

Studiul, publicat in "Journal of Clinical Psychiatry", sugereazaca utilizarea suplimentelor alimentare pe baza de Omega 3 lapacienti cu depresie severa, rezistenti la anumitemedicamente antidepresive si fara dereglari de anxietate, darezultate bune.

Pe parcursul experimentului, un grup de pacienti a fost tratat cusuplimente de acizi grasi (3 capsule pe zi), timp de 8 saptamani;celalalt cu capsule placebo (de fapt umplute cu ulei de floareasoarelui). In urma testelor, conduse de cercetatorii condusi deFrancois Lesperance, acizii grasi Omega 3 s-au dovedit deosebit deeficienti la persoanele cu depresie majora, dar nu si la pacientiicu dereglari de anxietate.

Acum oamenii de stiinta intentioneaza sa realizeze un studiucomparativ al suplimentelor pe baza de acizi grasi, in masura safurnizeze o confirmare definitiva a eficacitatii acestui tratament alternativ al depresiei.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI: