Prima pagină D:News

Amenintari cu moartea pentru producatorii de hamburgeri din carne de leu

Redactia Descopera.ro | 06.28.2010 | ● Vizualizări: 231
Amenintari cu moartea pentru producatorii de hamburgeri din carne de leu     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un restaurant din America ce le ofera clientilor hamburgeri din carne de leu intr-un gest tributar Cupei Mondiale de Fotbal din Africa de Sud a primit amenintari cu moartea.

Restaurantul Il Vinaio, din orasul Mesa, a primit o amenintare cu bomba si aproximativ 250 de e-mail-uri de protest de la activistii pentru apararea drepturilor animalelor, dupa ce localul a anuntat prezenta carnii de leu in meniul sau, spre a onora evenimentul fotbalistic aflat in derulare.

"Ne-am gandit ca, de vreme ce Cupa Mondiala se tine in Africa, burgerii din leu ar putea fi interesanti pentru unii dintre clientii nostri mai excentrici si mai aventurieri", a declarat patronul Cameron Selogie atunci cand i s-a cerut socoteala pentru oferta sa culinara cel putin bizara.

Restaurantul ofera sortimentul din carne de leu pentru suma de 21 de dolari, asezonandu-l cu chips-uri condimentate si porumb prajit. Selogie sustine ca leii folositi, ironic, in scopul hranirii oamenilor, sunt crescuti in cadrul unei ferme a Departamentului de Agricultura SUA din Illinois, nefiind vanati in salbaticie.

Desi aceasta informatie i-a mai linistit pe unii protestatari, doctorul Grey Stafford, de la World Wildlife Zoo, este de parere ca servirea in farfurie a carnii unei specii amenintate transmite un mesaj eronat. "Considerand abundenta de tipuri culinare ce pot fi consumate in aceasta tara, oferta si cererea de carne de leu mi se par socante", a explicat specialistul.

Sursa: Yahoo News

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: