Prima pagină D:News

Un nou trib salbatic a fost descoperit in Papua Noua Guinee

Redactia Descopera.ro | 06.29.2010 | ● Vizualizări: 2072
Un nou trib salbatic a fost descoperit in Papua Noua Guinee     trib, salbatic, epoca de piatra, papua noua guinee + zoom
Galerie foto (1)

Un trib de vanatori-culegatori, cu un nivel de dezvoltare similar cu cel al triburilor din epoca de piatra, a fost descoperit in Papua Noua Guinee cu ocazia recensamantului din anul 2010. Tribul numit Koroway numara aproximativ 3000 de indivizi, are o limba proprie, si prefera sa locuiasca in colibe construite in copaci, cel mai probabil ca o masura impotriva animalelor salbatice.

Dupa mai multe rapoarte primite de la misionarii din jungla indoneziana, oficialii Agentiei Nationale de Statistica din regiunea Papua au calatorit timp de 2 saptamani prin jungla pentru a da de urma tribului necunoscut. Membrii tribului umblau goi, exceptie facand cele cateva frunze de babanier ce le acopereau partile intime si sunt dependenti de ceea ce le ofera padurea. Acesta este si motivul pentru care autoritatile incearca sa opreasca expasiunea companiei Wilmar, companie specializata in cresterea trestiei de zahar, si care doreste sa isi extinda terenurile cultivabile in zona populata de tribul Koroway.

Numai in Papua exista peste 2500 de triburi, fiecare avand un limbaj propriu, a declarat Santono, liderul Agentiei Nationale de Statistica.

Sursa: Discoveryon

CITESTE SI: