Prima pagină D:News

Fertilitatea conservata

Redactia Descopera.ro | 07.01.2010 | ● Vizualizări: 102
Fertilitatea conservata     fertilitate, ovocite, donator, femei + zoom
Galerie foto (1)

In cadrul conferintei anuale a European Society of Human Reproduction Embriology (Eshre), desfasurata recent la Roma, Italia, a fost prezentate cea mai noua tehnica de conservare a fertilitatii.

Potrivit datelor furnizate de Unitatea de Criobiologie a Institut Universitari - IVI Valencia, Spania, procesul de vitrificare este o modalitate de conservare a ovocitelor care permite congelarea rapida a acestora, mentinandu-le calitatea identica cu cea a ovocitelor "proaspete" si crescandu-le probabilitatatile de supravietuire. Probabilitati care, prin metodele utilizate pana acum, care prevedau o congelare lenta si o decongelare asemenea, nu depaseau 2%.

Studiul spaniol a implicat 600 de femei inseminate cu ovocite proaspete sau vitrifiate. Analiza rezultatelor a evidentiat un procent de succes al sarcinii foarte asemanator intre cele doua grupuri, de fapt chiar mai mare la grupul celor care au primit ovocite vitrifiate, de 41,7 si 43,7%. "Prin intermediul acestui sistem, multe paciente cu cancer isi vor putea conserva fertilitatea inainte de a se supune unui tratament care le-ar putea face sterile, si acelasi lucru este valabil si pentru pacientele cu risc de hiperstimulare ovariana", a precizat directoarea Institutului, Ana Cobo. In plus, a mai subliniat ea, "egg banking"-ul prin vitricarea ovocitelor reprezinta un proces de donare mai sigur fata de donarea ovulelor proaspete, intrucat permite punerea in carantina a acestora pana cand nu este confirmata absenta unor eventuale boli contagioase, transmise de donatoare.

Sursa: Galileo

CITESTE SI:

Tag-uri: fertilitate | ovocite | donator | femei

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI