Prima pagină D:News

Chinezii vor fabrica betisoare din plastic

Redactia Descopera.ro | 07.01.2010 | ● Vizualizări: 140
Chinezii vor fabrica betisoare din plastic     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ministerul Chinez al Comertului anunta intr-un comunicat oficial ca s-a luat decizia limitarii productiei de betisoare pentru mancat, intr-o incercare a autoritatilor de la Beijing de a proteja, pe aceasta cale, padurile tarii.

China, este in prezent cel mai mare exportator mondial de betisoare pentru masa, ustensile care sunt o parte integranta a culturii sale culinare.
Insa reversul medaliei este o adevarata lovitura aplicata ecologiei din China.

Pentru productia a 45 miliarde de betisoare anual, sunt taiati numai putin de 25 milioane copaci, conservationistii chinezi lansand, pe acesta cale, o petitie in care cereau interzicerea productiei de betisoare in cantitati industriale.

Argumentul cu care au convins autoritatile de la Beijing a fost acela ca betisoarele sunt de unica folosinta, fiind aruncate odata cu resturile alimentare, fapt care duce la un adevarat dezastru ecologic pe termen lung.
Circulara Ministerului Comertului ordona restaurantelor sa foloseasca doar betisoare de plastic, urmand ca si marile lanturi de magazine sa ofere spre vanzare, in scurt timp, doar betisoare din plastic sau metal.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: