Home » D:News » China va lansa miercuri primul sau satelit de explorare a Lunii

China va lansa miercuri primul sau satelit de explorare a Lunii

China va lansa miercuri primul sau satelit de explorare a Lunii
Publicat: 22.10.2007
China va lansa miercuri, la ora 10.00 GMT, primul sau satelit de explorare lunara, a anuntat un oficial al programului spatial, citat de agentia China Noua, transmite AFP.

Racheta Chang-e I si satelitul lunar vor fi lansate la ora locala 18.00 de la baza spatiala situata in apropiere de Xichang, sud-vestul Chinei, a indicat un purtator de cuvant din partea administratiei spatiale chineze.
"Proiectul chinez de explorare a Lunii are scopuri pacifiste", a declarat Zhang Qingwei, ministrul Comisiei pentru stiinta, tehnologie si industrie din cadrul departamentului de aparare nationala.
Lansarea satelitului reprezinta prima etapa a programului chinez de explorare a Lunii. Etapa a doua va demara in 2012 cu trimiterea unui robot pe Luna. Ulterior, chinezii vor trimite pe Luna un aparat de explorare care va preleva mostre de sol.
In 2003, China a devenit a treia tara care a lansat un echipaj uman in spatiu, dupa Statele Unite si Uniunea Sovietica. In ultimii trei ani, acest stat a realizat cu succes o a doua misiune in spatiu cu echipaj uman, cu propriile sale mijloace financiare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase