Prima pagină D:News

Inca un pas spre Marea Curatenie: judetele Arad, Dâmboviţa şi Alba sprijină realizarea hărţii deşeurilor din România

Redactia Descopera.ro | 07.02.2010 | ● Vizualizări: 43
Inca un pas spre Marea Curatenie: judetele Arad, Dâmboviţa şi Alba sprijină realizarea hărţii deşeurilor din România     ecologie, mediu, curatenie, actiune, social, deseu, natura + zoom
Galerie foto (1)

Una dintre cele mai revolutionare idei ecologiste ale tuturor vremurilor isi face drum in Romania. Ambitiosul proiect “Let’s Do It, Romania! – inspirat din actiunile similare intreprinse in Estonia in 2008 si in Letonia si Lituania in 2009 - invita romanii sa participe la o imensa actiune de implicare sociala, ce urmareste sa curete deseurile din arealele naturale din intreaga tara intr-o singura zi: 25 septembrie 2010.

Echipa a început cartarea deja în 28 de judeţe şi se apropie cu paşi repezi de finalul calendarului de cartare. Însă harta deşeurilor nu este gata, deci este nevoie în continuare de implicarea tuturor.

Peste 550 de voluntari şi-au oferit sprijinul, luând parte la acest amplu demers pentru realizarea hărţii deşeurilor din România. În cadrul acestor acţiuni, voluntarii au identificat mormanele de deşeuri cu ajutorul GPS-urilor şi au transmis coordonatele geografice, dimensiunile şi compoziţia acestora. Datorită acţiunilor de cartare, s-au realizat deja, in pregatirea operatiunii din 25 septembrie, 3 actiuni pilot: Cluj (22 mai), Argeş şi Timiş (5 iunie) şi o acţiune pe Valea Arieşului (5 iunie, alături de Ministerul Mediului şi Pădurilor).

Sâmbătă, 3 iulie, are loc, la Arad, conferinţa Let's Do It, Romania! şi demararea acţiunii de cartare pentru acest judeţ. Activităţi similare au avut loc în Dâmboviţa şi Alba săptămâna aceasta. Judetele Hunedoara şi Bihor amână începutul acestor acţiuni pentru o dată pe care o vom anunţa săptămâna viitoare.

Pentru a realiza cu succes această etapă de intocmire a hărţii deşeurilor, este nevoie de un număr cât mai mare de voluntari. Echipa "Let`s Do It, Romania" face apel la locuitorii judeţelor Arad, Alba şi Dâmboviţa pentru a se implica alături de voluntarii deja înscrişi până în prezent şi pentru a mări echipele locale de cartatori. În Alba sunt 19 voluntari, în Arad - 23, iar în Dâmboviţa - 32 de voluntari.

Echipa "Let`s Do It, Romania!" cere sprijinul tuturor românilor pentru etapa de cartare, etapă care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să vadă România curată, sunt încurajaţi să se înscrie pe site la secţiunea "Implică-te!"

"Let`s Do It, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie 2010. În plus, proiectul vizează responsabilizarea cetăţenilor din România şi implicarea autorităţilor centrale, care să aplice legislaţia şi să ajute la implementarea unui sistem de management al deşeurilor corespunzător normelor europene.

Ajută-ne să punem la cale cea mai mare acţiune de voluntariat din România! Putem stabili un nou record - România este cea mai mare ţară din Europa care organizează acest proiect!

Ce poti face?
Susţine cu un banner!
Hai în magazinul Let's Do It, Romania!
Înscrie-te pentru cartare!
Înscrie-te pentru curăţenia din 25 septembrie!


CITESTE SI:Site: http://www.letsdoitromania.ro
Blog: http://www.blog.letsdoitromania.ro
Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro
Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/