Prima pagină D:News

Ursii polari sunt vizati de o strategie a Moscovei

Redactia Descopera.ro | 07.07.2010 | ● Vizualizări: 67
Ursii polari sunt vizati de o strategie a Moscovei     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ministrul Resurselor Naturale si Ecologiei din Rusia, Yuri Trutnev, anunta lansarea unei noi strategii guvernamentale care vizeaza prezervarea populatiilor de ursi polari din Arctica Rusa, alaturi de reducerea impactului activitatilor umane din habitatul celui mai mare carnivor de uscat din lume.

"Strategia noastra este in deplina armonie cu dezideratele Conventiei Protejarii Ursilor Polari, semnata in anul 1973 la Oslo, precum si cu intelegerile semnate ulterior de catre guvernele ruse si americane in anul 2000 la Washington, intelegeri care ocrotesc populatiile de ursi polari care traiesc in zona care circumscrie peninsulele Ciukotka si Alaska", subliniaza ministrul rus.

La ora actuala, in salbaticie mai supravietuiesc circa 20.000-25.000 exemplare de ursi polari, dintre care aproximativ 7.000 traiesc in Arctica Rusa. Expertii rusi estimeaza ca in fiecare an, un nucleu cuprins intre 300-700 ursi sunt inca ucisi de braconieri. Topirea calotei glaciare ameninta serios aceasta specie, biologii avand deja dovezi ca incalzirea globala a impins numerosi ursi polari spre acte de canibalism.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: