Prima pagină D:News

Burgerii uriasi – un pericol imediat pentru sanatate

07.11.2010 | ● Vizualizări: 118
Burgerii uriasi – un pericol imediat pentru sanatate     medicina, sanatate. mandibula, burger, alimentatie, articulatie, gura + zoom
Galerie foto (1)

In afara de daunele pe termen lung produse de consumul unor mari cantitati de astfel de preparate, burgerii din ce in ce mai mari pe care ii ofera restaurantele fast food pot produce suferinte ale mandibulei.

Confruntati cu un numar crescand de pacienti care se plang dedureri la nivelul articulatiei temporo-mandibulare, dentistii dinTaiwan au ajuns la concluzia ca problema se datoreaza… burgeriloruriasi.

Acestia au ajuns sa aiba grosimi de peste 7,5 cm; pentru a muscadintr-un astfel de "monstru", consumatorii trebuie sa deschida gurafoarte larg (mult mai mult decat e "prevazut in proiect":deschiderea normala a gurii umane e de pana la 4 cm), fortand astfel articulatia dintre maxilarul inferior si osul temporal.

Medicii incearca sa convinga localurile fast food sa renunte la burgerii enormi,deoarece suprasolicitarea articulatiei temporo-mandibulare poateduce la deteriorarea ligamentelor si a suprafetelor articulare aleoaselor, producand dureri si limitarea miscarilor gurii.Sursa: FOXNews

CITESTE SI: