Prima pagină D:News

Efectele caniculei asupra faunei

Redactia Descopera.ro | 07.18.2010 | ● Vizualizări: 165
Efectele caniculei asupra faunei     biologie, fauna, animal, arici, spital, canicula, caldura, seceta + zoom
Galerie foto (1)

Animalele salbatice sufera de pe urma caldurii chiar mai mult decat oamenii: aricii, de pilda, au multe probleme, dupa cum arata statisticile spitalului de animale Tiggywinkles, din Marea Britanie.

Tiggywinkles e, intr-un fel, specializat in ingrijirea aricilor; aproximativ 3.000 de astfel de mamifere ajung aici in fiecare an.

In multe cazuri e vorba despre pui ramasi orfani, parasiti de parinti lor care, stresati de lipsa de hrana si apa, pleaca in cautarea resurselor necesare propriei supravietuiri.

Canicula din ultimele saptamani a afectat populatiile de arici - una dintre cele mai raspandite (si iubite) specii de mamifere salbatice din Marea Britanie, intalnita adesea si in gradini.

Caldura si seceta au uscat solul, astfel incat nevertebratele precum melcii si ramele, care constituie hrana obisnuita a aricilor, au devenit mult mai greu de gasit.

In asemenea conditii, adultii pun pe planul al doilea ingrijirea puilor, ratacind departe de "casa", in cautarea hranei si a apei; puii supravietuiesc daca au norocul de a fi descoperiti si luati in grija de oameni.

Sursa: The Independent

CITESTE SI: