Prima pagină D:News

Scaneaza-ti creierul ca sa afli ce meserie ti se potriveste

Redactia Descopera.ro | 07.26.2010 | ● Vizualizări: 391
no title     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Asa-numita evaluare psihometrica permite oamenilor de stiinta sa afle “la ce esti bun” intocmind o harta ariilor cerebrale care arata cum stai cu aptitudinile si capacitatile cognitive.

De asemenea, evaluarea arata gradul de indemanare si daca persoana respectiva are vreun talent iesit din comun.
Cercetatorii de la Universitatea din California, SUA, au scanat creierele a peste 6.000 de participanti la studiu si au comparat imaginile cu rezultatele unui set de opt teste cognitive, utilizate in mod obisnuit pentru evaluare, in cautarea unor corelatii.
Ei au constatat ca volumul de materie cenusie si materie alba din creier, precum si modul in care sunt dispuse aceste tipuri de tesut cerebral, indica in ce masura o persoana are aptitudini legate de rationamentul matematic si de memorarea cifrelor si a graficelor.
Zonele importante din acest punct de vedere s-au dovedit asa-numitele arii Brodmann, raspandite pe toata suprafata creierului; cei capabili sa judece rapid lucrurile si dotati cu memorie buna (asa cum reiesea din testele cognitive clasice) au un volum mai mare de materie cenusie in ariile Brodmann.
Desi cercetarile sunt abia la inceput, specialistii considera ca, in cele din urma, scanarea cerebrala ar putea deveni o metoda utila in consilierea profesionala.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: