Prima pagină D:News

In Elvetia a fost infiintat un partid al necuvantatoarelor

Redactia Descopera.ro | 07.26.2010 | ● Vizualizări: 71
In Elvetia a fost infiintat un partid al necuvantatoarelor     animale, partid, vegetarian + zoom
Galerie foto (1)

Printre membrii fondatori se numara un economist, un avocat, si seful asociatiei vegetarienilor.

Faptul ca elvetienii sunt sensibili la nevoile cainilor, pisicilor, broastelor testoase si chiar la cele ale pestilor rosii este unul cunoscut: de exemplu, in Elvetia, legea il pedepseste cu o amenda "piperata" pe cel care arunca in vasul de toaleta un pestisor. Mai lipsea doar ca animalele sa participe la viata politica a tarii, dar autoritatile s-au gandit sa acopere si aceasta lacuna, fondand Partidul Elvetian al Animalelor (PSA) la Zurich.

Scopul noii grupari politice, al carei slogan este "Sa dam o voce animalelor", este acela de a lupta pentru apararea intereselor animalelor in politica, economie si societate in general. Presedintele partidului este Thomas Maerki, un ecologist care a reusit sa realizeze proiectul in colaborare cu un jurist, un economist si presedintele Asociatiei elvetiene a vegetarienilor. "In trei luni am adunat pe Facebook circa o mie de simpatizanti. Mai ramane sa vedem cati dintre ei vor adera efectiv la partidul nostru", a declarat Maerki pentru agentia de presa ATS.

Fondatorii partidului tin insa sa precizeze ca PSA este un lucru serios si, ca oricare alt partid politic, isi va prezenta candidatura la alegerile federale din 2011, "promovand relatii demne si responsabile intre toate fiintele vii. "Noi nu ne consideram nici de dreapta nici de stanga, desi ne simtim foarte aproape de Verzii liberali", a mai precizat Maerk.

Sursa: La Repubblica

CITESTE SI:

Tag-uri: animale | partid | ecologie