Prima pagină D:News

Celularele noastre infecte

Redactia Descopera.ro | 07.28.2010 | ● Vizualizări: 73
Celularele noastre infecte     microbiologie, telefon, mobil, celular, bacterie, germen, sanatate, medicina + zoom
Galerie foto (1)

Telefoanele mobile sunt pline de microbi: pe un telefon celular obisnuit se pot gasi de pana la 18 ori mai multe bacterii decat pe butonul pe care apesi ca sa tragi apa la toaleta, arata un studiu realizat in SUA.

Desi restrans, studiul a produs rezultate ingrijoratoare.

Comparand numarul de bacterii potential nocive de pe 30 de telefoane celulare cu numarul germenilor existenti pe "clapeta de tras apa" de la o toaleta publica pentru barbati, cercetatorii care au realizat studiul pentru revista Which? au constatat ca telefoanele erau, in multe cazuri, mai incarcate cu microbi patogeni.

Extrapoland rezultatele, ar insemna ca aproximativ 14,7 milioane din cele 63 milioane de telefoane celulare utilizate in SUA reprezinta un potential pericol pentru sanatate.

Printre germenii identificati se numara enterobacterii si stafilococi care, in cazul unei imunitati mai scazute, pot produce infectii grave.

Cercetatorii recomanda oamenilor sa fie constienti de faptul ca telefoanele mobile intra frecvent in contact cu mainile (inclusiv cu mainile altor persoane decat proprietarul, de pilda atunci cand inmanam altcuiva telefonul ca sa se uite la o poza), cu urechile si obrajii si ca trebuie curatate din cand in cand, pentru a indeparta bacteriile care se acumuleaza pe suprafata lor.

Un alt studiu comandat de aceeasi publicatie a aratat, recent, ca pe unele tastaturi de computer se gasesc mai multi microbi decat pe vasul WC-ului.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: