Prima pagină D:News

Prima victima umana a gheparzilor

Redactia Descopera.ro | 08.05.2010 | ● Vizualizări: 350
Prima victima umana a gheparzilor     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Gheparzii sunt feline suple, iuti, cu o constitutie delicata, adaptata la prinderea si uciderea gazelelor si antilopelor mici. Nu sunt agresivi fata de om si fug instinctiv la apropierea acestuia. De fapt, dintre toate felinele mari, gheparzii sunt cele mai inofesive la adresa omului. Vrand parca sa “corecteze” acest aspect, un ghepard de la o gradina zoologica din Belgia a facut prima victima umana.

Aceasta este o femeie in varsta de 37 ani, care a fost ucisa de unul dintre gheparzii detinuti de gradina zoologica din Olmen. Femeia in cauza era o vizitatoare frecventa a gradinii zoologice, fiind numita de ingrijitori "bunica gheparzilor", deoarece se inscrisese intr-un program de adoptare si sponsorizare a felinelor.

Programul permitea vizitatorilor care doneaza bani pentru animalul ales, sa participe impreuna cu ingrijitorul acestuia la hranirea si curatarea padocului ghepardului. Conform anchetei derulate, in mod inexplicabil, femeia a asteptat ascunsa pana cand gradina zoo a fost inchisa si ingrijitorii au plecat acasa, dupa care a intrat singura in perimetrul ghepardului.

In ciuda incidentului tragic, oficialii gradinii zoologice au declarat presei ca ghepardul care a ucis-o pe femeie nu va fi eutanasiat. Jan Libot, purtatorul de cuvant al gradinii zoo Olmen, a declarat, totusi, ca din acest moment: "vizitatorilor nu li se va mai permite sa hraneasca animalele sau sa faca fotografii in imediata apropiere a animalelor periculoase".

Sursa: SidneyMorningHerald.

DESCOPERA unde se afla taramul nemuritorilor!

CITESTE SI :