Prima pagină D:News

Mistretii radioactivi au inceput sa atace oameni

Redactia Descopera.ro | 08.06.2010 | ● Vizualizări: 357
Mistretii radioactivi au inceput sa atace oameni     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Conform unui raport publicat in Spiegel International Online si preluat apoi de marile agentii de stiri, numarul asa zisilor “mistreti radioactivi” din Germania a crescut spectaculos. Animalele periculoase si incotrolabile au pierdut orice frica fata de oameni, atacand case, proprietati, depozite alimentare si chiar adunandu-se in turme care blocheaza traficul auto.

Urmele radioactive care au afectat mistretii din Germania provin tocmai din ramasitele exploziei de la Cernobal, din anul 1986. In ciuda perioadei de timp scurse de atunci, particulele radioactive au afectat o mare suprafata din Europa, si sunt active si in zilele noastre.

In fata unei astfel de amenintari de proportii, guvernul german a autorizat vanatoarea fara limita a tuturor mistretilor radioactivi, platind in acest sens recompense substantiale. Astfel, in decursul anului trecut, asociatiile de vanatoare din Germania au primit de la stat suma de 550.000 $, pentru recompensarea vanatorilor care au ucis periculoasele animale. Carnea mistretilor iradiati este improprie consumului, autoritatile ordonand arderea in crematorii a cadavrelor de mistreti.

Pe langa pericolul mistretilor "radioactivi", o alta fateta a problemei este reprezentata de inmultirea fara precedent a mistretilor in Germania. Deoarece ursii si lupii, principalii pradatori naturali ai mistretilor, au fost eliminati din acesta tara, populatiile de mistreti s-au inmultit in voie, fenomen accelerat si de iernile tot mai blande din ultimii ani.

Cu toate ca radioactivitatea a fost detectata si la alte animale precum pasarile salbatice, mistretii sunt mult mai susceptibili la iradiere, deoarece se hranesc cu ciuperci si trufe care absorb radioactivitatea periculoasa din sol. Cu toate ca au trecut 24 de ani de la dezastrul nuclear din Cernobal, expertii estimeaza ca Germania se va confrunta cu "mistreti radioactivi" si in urmatorii 50 ani.

Sursa: DiscoveryNews

CITESTE SI: