Prima pagină D:News

Broastele din U.E. primesc intariri din Georgia!

Redactia Descopera.ro | 08.11.2010 | ● Vizualizări: 209
Broastele din U.E. primesc intariri din Georgia!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ministrul agriculturii din Georgia a anuntat ca responsabilii Uniunii Europene sunt interesati in achizitionarea unor cantitati semnificative de broaste vii, in speranta revigorarii populatiilor de broaste din statele U.E.

Populatiile mai multor specii de batracieni de pe teritoriul Uniunii Europene se afla in pericol de disparitie din cauza poluarii, desecarii mlastinilor si a gurmanzilor (mari amatori ai celebrelor picioare de broasca). Din acest motiv, specialistii au tras un semnal de alarma in privinta disparitiei broastelor, aceste animale asigurand echilibrul ecologic din cadrul ecosistelelor unde traiesc.

"Sunt bucuros ca tarile din Uniunea Europeana sunt interesate de importarea broastelor din Georgia, precum si de faptul ca se vor face investitii in acest domeniu", a declarat presei Bakur Kvezereli, ministrul georgian al agriculturii.

Georgia exporta broaste in U.E. inca din anul 2003, iar primul proiect prin care se importa broaste din tarile ex-sovietice in Uniunea Europeana dateaza din anul 1990. Pana in prezent, Georgia a exportat o cantitate totala de 21 de tone de broaste vii, cu precadere in Franta si Belgia.

Sursa: RiaNovosti

*

Participa la ultima etapa a concursului Stephen King - Un univers horror

Urmareste serialul video DESCOPERA DAVINCI LEARNING!

*

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: