Prima pagină D:News

Jumatate din timpul britanicilor este afectat… tehnologiei

Redactia Descopera.ro | 08.19.2010 | ● Vizualizări: 88
Jumatate din timpul nostru este afectat… tehnologiei     tehnologie, sociologie, telegon, internet, smartphone, mobil, comunicare + zoom
Galerie foto (1)

In societatea occidentala, oamenii petrec jumatate din timpul cat sunt treji folosind tehnologiile moderne, sub o forma sau alta, arata un studiu realizat in Marea Britanie de firma Ofcom.

Privitul la televizor, vorbitul la telefonul mobil, trimiterea de SMS-uri si vizitarea site-urilor unor retele de socializare precum Facebook sau Twitter sunt cateva dintre activitatile cele mai populare.

Aparitia smartphone-urilor, cu multiplele lor facilitati; disponibilitatea tot mai mare a conexiunii de banda larga, scaderea preturilor, care face aceste inovatii tot mai accesibile, au facut ca tehnologia sa ajunga sa ocupe un loc central in vietile britanicilor.

Un aspect aparte este utilizarea simultana a mai multor mijloace si tehnologii de comunicare; de asemenea, se micsoreaza permanent diferenta dintre tineri si varstnici, in ceea ce priveste folosirea tehnologiei, pe masura ce acestia din urma "descopera" internetul si isi dau seama ca instrumente de comunicare precum e-mail-ul sunt importante pentru ei.

Sursa: Sky News

CITESTE SI: