Prima pagină D:News

Sudanul vrea "orase-animale"

Redactia Descopera.ro | 08.20.2010 | ● Vizualizări: 82
Sudanul vrea orase de forma animalelor     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Autoritatile din Sudanul de sud si-au dezvaluit recent proiectele, in valoare de 10 miliarde de dolari, de reconstruire a oraselor din regiune dupa forma unor animale si fructe. Schite si planuri de executie elaborate ale "noilor" orase au fost deja realizate.

Capitala regionala, Juba, va fi mutata si dispusa in forma siluetei unui rinocer. Wau, capitala statului vestic Bahr el-Ghazar, va respecta intocmai anatomia exterioara a unei girafe. In Juba, biroul presedintelui local va fi situat in locul unde s-ar afla ochiul rinocerului, iar in Wau, uzina de epurare a apei menajere se va afla, adecvat, sub coada girafei. Si, umbla zvonuri conform carora orasul Yambio va capata forma unui ananas.

Motivul tuturor acestor remodelari nu este in intregime unul lipsit de logica - ele se potrivesc cu simbolurile prezente pe steagurile statelor din sudul Sudanului. Referitor la capitalul de 10 miliarde de dolari, necesar infaptuirii proiectului, autoritatile sustin ca vor apela la investitori, dar demersul este vag. Ar mai trebui mentionat ca, desi in Sudan exista zacaminte bogate de petrol, oamenii sunt foarte saraci. ONU sustine ca peste 90% din populatia de aicitraieste cu mai putin de un dolar pe zi.

Sursa: BBC

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: