Prima pagină D:News

Mersul ne tradeaza identitatea

Redactia Descopera.ro | 08.20.2010 | ● Vizualizări: 176
Mersul ne tradeaza identitatea     mers, criminalistica, suspect, biometrie + zoom
Galerie foto (1)

Felul in care merge un om are caracteristici atat de specifice, incat poate fi utilizat pentru a identifica persoana, afirma cerrcetaorii britanici de la Universtitatea din Southampton. Ei testeaza deja posibilitatea de a folosi aceasta metoda in criminalistica.

Cercetatorii au folosit un tunel multi-biometric, prevazut cu 12 camere de luat vederi, si programe de calculator pentru a realiza imagini tridimensionale care scoteau in evidenta particularitatile specifice ale mersului, in cazul a 25 de persoane. Cu ajutorul acestei tehnici, persoanele au putut fi identificate cu o precizie de 95%.

Specialistii considera ca metoda poate avea aplicatii diverse: poate fi folosita, de exemplu, in aeroporturi, pentru identificarea unor persoane suspecte, sau in cazul unor jafuri, analizand imaginile inregistrate de camerele de supraveghere, chiar daca atacatorii purtau masti si manusi.

Ceea ce ar putea impieta asupra acuratetii metodei, spun oamenii de stiinta, ar fi schimbarile extreme in tinuta vestimentara, care ar modifica specificul miscarilor inregistrate prin camerele biometrice.

Sursa: BBC

CITESTE SI: