Prima pagină D:News

Batiscaful cu pedale, un submarin in stilul “James Bond”

Redactia Descopera.ro | 08.23.2010 | ● Vizualizări: 589
Batiscaful cu pedale, un submarin in stilul “James Bond”     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Un inginer din Franta si-a prezentat recent, pe Coasta de Azur, conceptul de submarin cu pedale, pe al carui prototip l-a si lansat, cu succes, la apa. Poreclit “Scubster”, submarinul monopost, lung de 3,5 metri, trimite tu gandul la unul dintre dispozitivele sofisticate ale spionului fictiv James Bond.

Pus in miscare de de doua elice laterale, conectate la un sistem de pedale aflat in cabina, mini-submarinul poate atinge viteze de 8 kilometri pe ora, daca pilotul sau este in forma, si se poate scufunda pana la adancimi de sase metri.La testele preliminare de saptamana trecuta vasul submersibil a reusit sa stea o ora sub apele Mediteranei din apropiera Rivierei Franceze. Aparatul este controlat in intregime manual si cu ajutorul pedalelor. Inchis ermetic in cabina, pasagerul respira cu ajutorul unei masti de oxigen conectata la o butelie cu aer.Ramane de vazut daca submarinul-bicicleta va avea succes comercial, dar Stephane Rousson, omul din spatele inventiei, crede ca aceasta ar putea sa atraga atentia cel putin unei piete de top a amatorilor de scufundari din randul posesorilor de iahturi, carora le-ar prinde bine si niste "submarine de buzunar".

"Iar daca nu va avea cautare, il voi folosi in competitii", mai declara barbatul in varsta de 40 de ani, din Nisa, care planuieste sa participe la cursa internationala de submarine, ce va avea loc in 2011, in Statele Unite.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: