Prima pagină D:News

Rusia ordona: Afara cu oamenii din Arctica

Redactia Descopera.ro | 10.03.2010 | ● Vizualizări: 137
Rusia ordona: Afara cu oamenii din Arctica     rusia, arctica, ecologie, vladimir putin, academia rusa de stiinte, exploatare, turism + zoom
Galerie foto (1)

Autoritatile de la Moscova sunt pe cale sa accepte raportul unui specialist rus care declara ca accesul oamenilor in Arctica Rusa trebuie interzis, pentru a da timp ecosistemului sa se refaca.

"Trebuie sa restrictionam accesul uman in Arctica, indiferent daca este vorba de turism sau de activitati industriale. Arctica trebuie sa devina un teritoriu cu regim maxim de protectie ecologica", sustine Arkadi Tishkov din partea Academiei Ruse de Stiinte.

Prim- ministrul rus Vladimir Putin, cunoscut pentru vederile sale ecologiste, este de acord cu propunerea academicianului rus, cu atat mai mult cu cat Rusia are la ora actuala o disputa internationala care vizeaza trasarea de noi granite menite sa delimiteze partea sa din Arctica.

Vladimir Putin insista, de asemenea, pentru intensificarea cercetarilor stiintifice in Arctica, in detrimentul dezvoltarii turismului de masa in regiune.
Guvernul rus planuieste crearea de noi rezervatii si parcuri nationale in Arctica, precum si extragerea gunoaielor si a reziduurilor industriale lasate aici inca din timpul exploatarilor incepute in perioada comunista.

Sursa: RiaNovosti