Prima pagină D:News

Munca de birou ingrasa

Redactia Descopera.ro | 10.07.2010 | ● Vizualizări: 168
Munca de birou ingrasa     medicina, sanatate, birou, munca, obezitate, gras + zoom
Galerie foto (1)

“Epidemia de obezitate” cu care se confurnta lumea occidentala poate fi atribuita, in parte, si sedentarismului impus de munca de birou, sustin autorii unui studiu realizat in Canada.

Functionarii si alti angajati care desfasoara activitati de birou au devenit mai putin activi decat erau in urma cu trei decenii, iar aceasta reducere a activitatii fizice contribuie la cresterea numarului celor supraponderali sau obezi, considera cercetatorii de la Universitatea din Montreal, Canada.

Desi, in ziua de azi, canadianii mananca mai sanatos si exerseaza mai mult decat in anii '70, totusi, numarul cazurilor de obezitate continua sa creasca, iar autorii, care au analizat date din mai multe studii statistice privind santatea locuitorilor Canadei, cred ca explicatiile pot fi gasite in viata profesionala.

Contrar asteptarilor, transportul nu joaca un rol major; specialistii au fost surprinsi sa afle ca multi barbati si femei au adoptat deja obiceiuri mai sanatoase in ceea ce priveste deplasarea la si de la serviciu, recurgand, in locul masinii, la biciclete si la mersul pe jos.

Insa lipsa de exercitiu fizic in timpul orelor petrecute la serviciu are, se pare, un mare impact asupra greutatii.

Cercetatorii recomanda sa facem miscare in "portii" mici, de mai multe ori pe zi, in loc de a exersa o singura data, pe o durata mai mare de timp.

Facand o plimbare in pauza de pranz sau urcand pe scari, in loc de a folosi liftul, oamenii isi pot asigura un nivel sanatos de activitate fizica, inclusiv in timpul orelor de program.

Sursa: Science Daily

Tag-uri: medicina | sanatate | birou | munca | obezitate | gras