Prima pagină D:News

Scooter-ul subacvatic vine din Marea Britanie (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 11.02.2010 | ● Vizualizări: 354
Scooter-ul subacvatic vine din Marea Britanie (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Un inventator britanic a creat un nou scooter subacvatic care le permite turistilor sa exploreze recifele de corali fara a fi nevoiti sa aprofundeze tainele scufundarii cu butelie de oxigen sau chiar sa inoate.

Cei dornici sa cunoasca lumea fascinanta a apelor nu trebuie decat sa se aseze comod in vehiculul denumit HydroBOB si sa se scufunde pana la adancimi de 30 de metri, in diferitele regiuni maritime cu potential turistic din toata lumea.Andrew Sneath, creatorul dispozitivului HydroBOB si fondatorul companiei producatoare, sustine ca, printr-un instructaj minim, orice utilizator poate explora lumea de sub ape, fara a se impovara cu tipicul echipament greoi de submersie.Acoperisul sub forma de casca al HydroBOB-ului, ce protejeaza capul utilizatorului, contine o bula de aer permanent alimentata cu oxigen dintr-un rezervor aflat la bordul scooter-ului. Acrilul limpede din care este confectionata aceasta cupola asigura un unghi de vizibilitate de 180 de grade, iar rezervorul de oxigen ajunge pentru o ora de explorare subacvatica.Utilizatorii scooter-ului subacvatic nu au nevoie de ochelari de protectie, aparate de respirat, sau de costum din neopren. De asemenea, isi pot pastra ochelarii de vedere, daca este cazul si chiar vorbi sub apa. O baterie de 12 volti montanta sub scaun ii permite lui HydroBOB sa se deplaseze cu viteza de doua noduri, in timp ce emersiunea este reglata de o un dispozitiv special.

Hydrodome a construit deja 350 de astfel de vehicule subacvatice, pentru a le inchiria doritorilor din diferite destinatii turistice internationale, intre care se numara Bahamas, Australia si Tenerife.

Sursa: Orange News

Descopera lumea in care traiesti: