Prima pagină D:News

Caprele ibex ataca barajul de la Cingino (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 11.03.2010 | ● Vizualizări: 826
Caprele ibex ataca barajul de la Cingino (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Mai multi turisti aflati in Alpii italieni au fost martorii unor imagini absolut incredibile in care un grup de capre ibex se catara cu dexteritate unica pe peretele vertical al barajului de la Cinghino. Imaginile vorbesc de la sine despre curajul si adaptarea perfecta la mediu pe care au dobandit-o caprele in sute de mii de ani de evolutie.

Caprele care sfideaza gravitatia nu sunt dependente de adrenalina precum oamenii, nici nu au descoperit vreo pasiune ascunsa pentru sporturile extreme. Pur si simplu, doresc sa se hraneasca cu petecele de iarba care au crescut, in timp, la imbinarea blocurilor de beton care alcatuiesc barajul. In acele locuri mici si stramte, vantul a adus putin pamant si cateva seminte de plante.

Spre surpriza specialistilor italieni care le-au studiat indeaproape, caprele se catara pe peretele cu o inclinatie de aproape 90 de grade, nu doar pentru a paste, ci si pentru a linge sarurile ramase pe peretele exterior al barajului, in urma topirii zapezilor. Barajul de pe raul Cingino este situal la 4.600 m altitudine, iar peretii sai au o inaltime de peste 70 de metri.


Sursa: DailyMail