Prima pagină D:News

Pestisorii aurii ii vor proteja pe liderii lumii la summit-ul G-20

Redactia Descopera.ro | 11.12.2010 | ● Vizualizări: 119
Pestisorii aurii ii vor proteja pe liderii lumii la summit-ul G20     no tags + zoom
Galerie foto (1)

In completarea numeroaselor trupe inarmate de politisti si militari, sase pestisori aurii isi vor pune viata in primejdie pentru a asigura protectia liderilor lumii in cadrul summit-ului G-20, organizat in aceasta saptamana in capitala Coreei de Sud.

Centrul de Conferinte si Expozitii (CCE) din sudul orasului Seoul, gazda a evenimentului, va folosi pestii pentru a controla puritatea apei din punctele sanitare ale cladirii. De asemenea, micile creaturi simbolizeaza politica acva-ecologista promovata in Coreea de Sud, prin care apa menajera este reciclata.

CCE, care isi imparte rezervele de apa cu un centru comercial aflat in apropiere si cu un centru de afaceri, recilcleaza peste 142.000 de metri cubi de apa anual, efectuand cheltuieli de aproximativ 320.000 de dolari in acest sens.

Previzibil, reprezentantii PETA (Oameni pentru Tratamentul Etic asupra Animalelor) sustin ca pestisorii aurii simt durerea la fel ca orice alte vietati si ca, desi apararea liderilor mondiali este importanta, la fel este si grija pentru aceste animale.

"Exista o varietate de metode stiintifice moderne care i-ar proteja mai eficient pe conducatorii lumii si i-ar scuti pe acesti pesti de morti agonizante din pricina apei contaminate", a adaugat Tracy Reiman, vicepresedinte executiv PETA.

Sursa: ABC

Descopera lumea in care traiesti:ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI