Prima pagină D:News

Fii Dumnezeu pentru... o clipa! Il lasi sa traiasca sau vrei sa moara?

Redactia Descopera.ro | 11.16.2010 | ● Vizualizări: 103
Fii Dumnezeu pentru... o clipa! Il lasi sa traiasca sau vrei sa moara?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Oleg Mavromatti, un artist rus excentric cautat de autoritatile moscovite pentru “instigare la ostilitate religioasa”, si-a expus pe Internet cazul penal, supunand totodata la vot online absolvirea de vina sau condamnarea lui la moarte.

Nu este deloc o joaca, sistemul de votare este parte a unei tehnologii interactive, denumita "Aliat/Inamic". Si, daca majoritatea participantilor la vot il va gasi vinonvat pe Mavromatti, acesta sustine ca un soc electric ii va fi administrat spre a-i opri inima.

Totul a inceput duminica si este reglat sa se sfarseasca - poate dramatic - sambata. In fiecare zi, rusul se conecteaza, timp de patru ore, la un scaun electric improvizat de el, interval in care utilizatorii decid daca ar trebui sa traiasca sau sa moara. Firele unui generator provizoriu sunt conectate in tot acest timp la tamplele barbatului.

"Programul" incepe zilnic la ora 19:00, ora Sofiei, capitala Bulgariei, acolo unde Mavromatti traieste de ceva timp. Cu 20 de minute inaintea fiecarei sesiuni de transmisiune live - adica la ora locala 22:40, voturile sunt numarate. Daca majoritatea indica vionovatia omului, dispozitivul prezentat mai sus ii administreaza acestuia un soc de 600.000 de volti. Durata electrocutarii creste cu cate o secunda in fiecare noua zi.

Asa cum explica Mavromatti pe blogul personal, o singura secunda la un asemenea voltaj este de ajuns pentru a arde pielea umana. Trei secunde pot lasa o arsura serioasa. Cinci secunde au potentialul de a arde irecuperabil pielea si provoca lesinul unei persoane. In final, un soc electric de sase sau sapte secunde ii poate fi fatal oricui.

Socurile electrice vor fi administrate sub supravegherea unui medic si a unui electrician. Oricine poate participa la vot prin simpla inscriere in cadrul paginii web dedicate. Votul pentru viata este gratuit, in timp ce votul pentru condamnarea la moarte costa 50 de centi, platibili prin sistemul de plata online PayPal. Scopul acestei plati, sustine Oleg, nu il reprezinta banii in sine, ci datele platitorului: "Daca vrei sa omori pe cineva, macar prezinta-te", spune el.

Mii de oameni au votat pana in prezent dar, momentan, singurele socuri pe care "condamnatul" a trebuit sa le suporte au fost cele din timpul testarii echipamentului. Adevaratul pericol, insa, va veni in urmatoarele cateva zile.

Cazul pentru care utilizatorii voteaza vizeaza o prestatie artistica din anul 2000 a lui Oleg, intitulata "Nu crede in ceea ce vezi". In cadrul acesteia, Mavromatti a fost "crucificat", parand chiar ca i se bat cuie in palme. Parul de pe spatele sau era astfel ras incat sa se poata descifra mesajul "Nu sunt fiul Domnului". Dupa aceasta indrazneala, omul a fost acuzat, sub incidenta Articolului 282 din Codul Penal Rus, de "incitare la ostilitate etnica, rasiala sau religioasa".

Vezi un video cu rusul nebun pe Apropo.ro

Sursa AolNews

Descopera lumea in care traiesti: