Prima pagină D:News

A scapat de talibani si a fost eutanasiata din greseala, in SUA

Redactia Descopera.ro | 11.17.2010 | ● Vizualizări: 59
A scapat de talibani si a fost eutanasiata din greseala,in SUA     no tags + zoom
Galerie foto (2)

O catelusa maidaneza din Afganistan, botezata Target de catre soldatii americani care au infiat-o si ingrijit-o, a ilustrat cum nu se poate mai bine proverbul: “De ce iti este scris in soarta, nu scapi”. Devenita eroina, dupa ce i-a scapat pe soldatii care o hraneau si adaposteau, de atacul unui atentator sinucigas, catelusa a fost eutanasiata din greseala, cand a ajuns in Statele Unite ale Americii.

Soldatii americani au adoptat-o si ingrijit-o pe Target ("tinta"), dupa ce curajoasa catelusa care se pripasise pe langa plutonul lor, in cautare de mancare si adapost, i-a avertizat intr-o noapte de apropierea amenintatoare a unui taliban sinucigas care vroia sa se detoneze in apropierea taberei militare.

Din fericire, datorita latratului preventiv, doar 5 soldati au fost raniti usor, iar cercetarile ulterioare au stabilit ca daca atenatatorul inarmat cu 12 kilograme de expozibil patrundea in tabara americana, deflagratia ar fi ucis peste 50 de puscasi marini.

Din acel moment, catelusa a devenit febletea regimentului. "Am botezat-o Target pentru ca de la acel incident norocos pentru noi, talibanii au incercat in zeci de randuri sa o ucida, dar ea a scapat de fiecare data. Au tras in ea cu mitraliere grele, pusti cu luneta, mortiere. A fost impuscata intr-un picior si a scapat cu bine, au calcat-o cu camioneta si am fost nevoiti sa-i amputam un picior, dar tot a supravietuit. Nu imi vine sa cred ca a sfarsit in Statele Unite, din prostia unui angajat de la hingheri", comenteaza cu lacrimi in ochi sergentul Terry Young, care a adoptat-o si a dus-o pe Target in America, unde catelusa ajunsese o mica vedeta, fiind invitata chiar la celebrul program de divertisment The Oprah Winfery Show.

Din nefericire, intr-o zi, catelusa a scapat din curtea sergentului si a fost prinsa de hingheri. In ciuda miilor de mesaje care au impanzit orasul, incercand sa-i dea de urma, si al anunturilor de pe Facebook lasate soldatii americani, Target a fost eutanasiata... din greseala.

Un angajat al County Animal Care and Control din Pinal County, Arizona, a incurcat "programarile" pentru eutanasiere a unor caini, trecand-o pe lista si pe Target, la doar cateva ore inainte ca sergentul Young sa ajunga sa o recupereze de la hingheri. Familia sergentului o va incinera pe Target, conform legilor statului Arizona.

Sursa: The Independent