Prima pagină D:News

Plasturele destept iti “spune” daca ranile se vindeca sau nu

Redactia Descopera.ro | 11.19.2010 | ● Vizualizări: 986
Plasturele destept iti “spune” daca ranile se vindeca sau nu     medicina, sanatate, panasament, plasture, rana, plaga, pH, infectie + zoom
Galerie foto (1)

Un pansament special arata, prin intermediul schimbarilor de culoare, daca plaga pe care a fost aplicat evolueaza spre vindecare sau se infecteaza.

Secretul sta intr-un substanta coloranta, care reactioneaza la schimbarile de pH ale pielii. Pielea sanatoasa si plagile vindecate au, in mod normal, un pH cu valoarea sub 5 (acid).

In schimb, infectiile modifica pH-ul la nivel local, determinand o reactie alcalina, care schimba culoarea substantei indicatoare din pansament: aceasta vireaza spre violet.

Metoda, dezvoltata de oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetari Fraunhofer, din Germania, are avantajul de a permite medicilor sa constate cum evolueaza plagile fara a desprinde pansamentul, reducand astfel disconfortul pacientilor si riscul infectarii ranilor.

Pansamentul urmeaza sa fie testat la o clinica de dermatologie din Germania, urmand ca, ulterior, daca rezultatele testelor sunt satisfacatoare, sa fie produs pe scara comerciala.

Sursa: Mail Online

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI