Prima pagină D:News

Cea mai plicticoasa zi a secolului XX

Redactia Descopera.ro | 11.30.2010 | ● Vizualizări: 56
Cea mai plicticoasa zi a secolului XX     istorie, eveniment, secolul XX + zoom
Galerie foto (1)

A fost 11 aprilie 1954, o zi in care nu s-a intamplat nimic remarcabil, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Cambridge.

In anul 1954, Marylin Monroe s-a casatorit cu Joe DiMaggio, iar regina Marii Britanii a devenit primul monarh care a vizitat Australia. Dar in data de 11 aprilie a aceluiasi an nu s-a intamplat cu adevarat nimic demn de semnalat, cel putin aceasta este opinia unei echipe de cercetatori de la Universitatea Cambridge. Dupa ce au transferat pe un nou motor de cautare peste 300 milioane de date istorice, expertii britanici au "incoronat" ziua de 11 aprilie 1954 drept "ziua cea mai plicticoasa din intreg secolul XX". Potrivit acestora, unicele intamplari ale acelei zile au fost furtul unei cupe de 50 de sterline dintr-un apartament din Londra, vizita reginei Elizabeth in Colombo, Sri Lanka, infrangerea electorala a catolicilor in alegerile din Belgia si decizia SUA de a veni in ajutorul fortelor franceze in Indochina.

''Nicio persoana importanta nu a murit in ziua respectiva, niciun eveniment de marca nu a avut loc si desi intr-o zi tipica a secolului XX s-au nascut mai multe personalitati importante, in acea zi nu a fost decat una, Abdullah Atalar, un academician turc. Ironia sortii, ziua devine interesanta doar dupa acest calcul, care o identifica drept una exceptional de plicticoasa", a explicat William Tunstall-Pedoe, fondator al noului motor de cautare True Knowledge, in masura sa inmagazineze milioane de date cu privire la persoane, locuri si evenimente.
Sursa: ANSA