Prima pagină D:News

A fost prins cel mai mare traficant de paianjeni

Redactia Descopera.ro | 12.07.2010 | ● Vizualizări: 674
A fost prins cel mai mare traficant de paianjeni     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un cetatean german a fost arestat pe aeroportul din Los Angeles, California, dupa ce asupra sa planau acuzatii de trafic de paianjeni, unii dintre acestia facand parte din specii rare si aflate pe cale de disparitie.

Agentii speciali din cadrul U.S. Fish & Wildlife Service si U.S.Postal Inspection Service l-au arestat pe Sven Koppler, in varsta de 37 ani, sub acuzatia de trafic cu specii periclitate de animale. Pana in prezent, germanul a trimis prin posta clientilor sai, un numar de circa 500 de paianjeni si chiar tarantule vii. Printre arahnidele vandute ilegal faceau parte si 22 de tarantule mexicane cu genunchi rosii (Brachypelma smithi), o specie strict protejata.

Conform autoritatilor americane, Sven Koppler a castigat suma de peste 300.000$ pentru tarantulele vandute. Daca va fi gasit vinovat, conform legislatiei americane in functiune, va plati o amenda de 250.000$ si va sta 20 de ani dupa gratii. Arestarea sa a pus punct investigatiei denumita "Operatiunea Spiderman", operatiune in care cetateanul german era urmarit de cativa ani.

Sursa: AOLNews