Prima pagină D:News

Fondatorul site-ului Wikileaks, propus pentru Premiul Nobel de catre Kremlin

Redactia Descopera.ro | 12.10.2010 | ● Vizualizări: 207
Fondatorul site-ului Wikileaks, propus pentru Premiul Nobel de catre Kremlin     kremlin, wikileaks, premiu nobel, julian assange, vladimir putin + zoom
Galerie foto (1)

Julian Assange, fondatorul controversatului site Wikileaks, ar trebui sa primeasca Premiul Nobel, a declarat o sursa din cadrul Kremlinului pentru agentia de presa Ria Novosti din Rusia. Assange se afla, in prezent, in spatele gratiilor, dupa ce a fost arestat joi in Marea Britanie, si asteapta ordinul de extradare in Suedia, acolo unde a fost acuzat, in mod oficial, de viol.

"Organizatiile guvernamentale si non-guvernamentale din toata lumea ar trebui sa caute o cale sa il ajute pe Julian Assange. Probabil ca ar trebui propus chiar pentru premiul Nobel", a declarat aceeasi sursa de la Kremlin.

Controversata declaratie vine la scurt timp dupa ce premierul rus, Vladimir Putin, i-a luat apararea australianului in varsta de 39 de ani, sustinand ca arestarea acestuia reprezinta o lovitura data valorilor democratiei moderne si libertatii de exprimare. Intr-un sondaj realizat de mai multe publicatii din Rusia, Julian Assange se afla, de departe, pe primul loc intr-un top al "Personalitatilor anului 2010".

Vezi ce spun bloggeri romani despre fenomenul Wikileaks

Sursa: RiaNovosti

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI