Prima pagină D:News

Ea este cea mai neinfricata femeie din lume!

Redactia Descopera.ro | 12.21.2010 | ● Vizualizări: 113
Ea este cea mai neinfricata femeie din lume!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Recent, a fost descoperita singura femeie din lume care nu simte niciodata senzatia de frica. Din creierul neinfricatei lipseste tocmai portiunea care avertizeaza in privinta pericolelor, riscurilor si senzatiilor de teama, frica si angoasa.

Un nou studiu, publicat in jurnalul stiintific Current Biology, certifica faptul ca femeia nu simte deloc frica... chiar si atunci cand este pusa in situatii periculoase extreme, care i-ar speria in mod cert pe cei mai multi oameni. Expunerea la paianjeni uriasi, serpi periculosi, filme de groaza, amenintarea cu un cutit si o arma de foc, precum si inoptarea intr-o casa "bantuita" de duhuri necurate - toate acestea nu au avut niciun efect asupra femeii.

Femeia in cauza - a carei identitate nu a fost dezvaluita de cercetatori - simte restul emotiilor umane, insa nu cunoaste frica in sensul pe care il percep ceialti oameni. A devenit astfel singurul caz din lume al unei persoane care poseda un creier care, pur si simplu, nu poate "procesa" frica.

Cercetatorii din cadrul Universitatii din Iowa sunt de parere ca incapacitatea femeii de a simti frica se datoareaza lipsei din creierul sau a unei structuri specifice, denumita Amygdala, in limbaj stiintific. Dupa parerea specialistilor, simpla ei supravietuire este un adevarat miracol, deoarece femeia nu poseda abilitatea de a simti, identifica si evita pericolele care o inconjoara - astfel incat se protejeaza de acestea doar rational.

Sursa: BBC News