Prima pagină D:News

Captura foto rarissima: ghepardul saharian

Redactia Descopera.ro | 12.26.2010 | ● Vizualizări: 351
Una dintre cele mai rare feline din lume – foarte putin cunoscuta chiar specialistilor – a fost fotografiata noaptea, cu ajutorul unei camere speciale, in zona desertica din preajma masivului Termit, din Niger.     zoologie, ghepard, fotografie, Sahara, Niger + zoom
Galerie foto (1)

Una dintre cele mai rare feline din lume – foarte putin cunoscuta chiar specialistilor – a fost fotografiata noaptea, cu ajutorul unei camere speciale, in zona desertica din preajma masivului Termit, din Niger.

Desi atat de putin ospitalier, marele desert Sahara este, de fapt, "casa" mai multor specii de mamifere, printre care cateva carnivore: vulpi, pisici salbatice, lincsi africani si gheparzi.

Camera foto a suprins imaginea fantomatica a unui ghepard saharian, o subspecie despre care zoologii cred ca ar trai in Algeria, Togo, Niger, Mali, Benin si Burkina Faso.

Despre ghepardul saharian se stiu putine lucruri: ca poate suporta temperaturi foarte mari, ca rezista foarte bine la lipsa apei si ca exista foarte putine exemplare - probabil sub 250.

In Sahara se desfasoara in prezent un studiu amplu - Saharan Carnivore Project -, la care participa oameni de stiinta care lucreaza pentru Saharan Conservation Fund (SCF), in colaborare cu cercetatori de la Universitatea Oxford, Marea Britanie.

Sursa: BBC