Prima pagină D:News

Coranul tiparit cu sangele lui Saddam Hussein

Redactia Descopera.ro | 12.27.2010 | ● Vizualizări: 324
Coranul tiparit cu sangele lui Saddam Hussein     coran, imam, irak, saddam hussein, bagdad, sigiliu, moschee, imipietate, seic, haram + zoom
Galerie foto (1)

La ora actuala, imamii din Irak studiaza cele 605 pagini ale Coranului personal al lui Saddam Hussein, fiind atrasi de unicitatea exemplarului. Considerat de multi experti ca fiind probabil cel mai valoros volum din prezent al cartii sfinte a Islamului, Coranul lui Saddam apartinea dictatorului la propriu si figurat, fiecare litera a bizarului volum fiind tiparita cu sangele celebrului conducator irakian.

Lucrarea poate fi considerata un simbol al dorintei disperate de pietate religioasa a lui Saddam.

De-a lungul a doi ani de zile, temutul dictator si-a donat sangele care, ulterior, era folosit pe post de cerneala de un expert al caligrafiei religioase islamice.

In acest interval de timp, lui Saddam Hussein i-au fost recoltati 24 de litri de sange folositi la tiparirea cartii Coranului. De la caderea Bagdadului in mainile americanilor, "capodopera sumbra" a stat ascunsa intr-o moschee, in spatele a trei usi metalice sigilate.

"Cartea in sine este nepretuita, valoreaza zeci de milioane de dolari. Nu doar ca este singura carte tiparita cu sange uman in loc de tus sau cerneala tipografica, dar este un Coran, tiparit cu sangele lui Saddam Hussein. Cu atat mai mult cu cat, Coranul, cartea sfanta, nu trebuie scris cu sange omenesc, deoarece este o mare impietate. Este Haram (interzis), cum spunem noi, musulmanii", afirma seicul Ahmed al-Samarrai, conducatorul religios al credinciosilor sunniti din Irak.

Sursa: TheGuardian