Prima pagină D:News

Ciocolata: remediu surpriza pentru tuse convulsiva

Redactia Descopera.ro | 12.29.2010 | ● Vizualizări: 487
Ciocolata: remediu surpriza pentru tuse convulsiva     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Conform unui studiu de ultima ora, o substanta activa prezenta in boabele de cacao pare a detine leacul suprem in privinta tratamentului acceselor de tuse persistenta. Cercetatorii britanici care au identificat principiul surpriza, sunt de parere ca un medicament pe baza acestuia va aparea pe piata farmaceutica in cel mult doi ani.

Circa 7,5 milioane de britanici sufera de tuse persistenta, o forma de tuse care dureaza mai mult de doua saptamani neintrerupte. Majoritatea retetelor medicale recomanda pentru combaterea acesteia folosirea siropurilor de tuse care contin codeina, un compus narcotic.

Insa, in luna octombrie, anul curent, Agentia Nationala a Medicamentelor a emis un comunicat conform caruia persoanele sub 18 ani nu ar trebuie sa ia remedii pe baza de codeina, deoarece riscurile pentru sanatate sunt mai mari decat beneficiile aduse.

Cercetarile recente au identificat un tratament pe baza de therobromina, o substanta activa inodora, prezenta in cacao. Therobromina este o substanta complet naturala care inhiba activitatea nervului vagus, responsabil de declansarea acceselor de tuse convulsiva.

Sursa: BBCNews