Prima pagină D:News

Infloreste traficul cu capete de cimpanzei si gorile

Redactia Descopera.ro | 01.24.2011 | ● Vizualizări: 278
Infloreste traficul cu capete de cimpanzei si gorile     no tags + zoom
Galerie foto (1)

In pofida tuturor rapoartelor de teren conform carora traficul cu asa zisa “bushmeat” (carnea provenita de la animalele salbatice din jungla africana) este in declin, oficialii din Gabon au capturat o cantitate record de capete si membre de maimute antropoide.

Cu ocazia unui raid efectuat de rangerii WWF intr-o piata din Gabon, acestia au arestat un grup de 5 persoane care au fost surprinse incarcand sa vanda capul si palmele unei gorile, alaturi de nu mai putin de 30 de palme si capete de cimpanzei. Pe langa aceste trofee sinistre, rangerii au mai confiscat o blana de leopard, una de leu, piei de sarpe si 5 cozi de elefant.

Pe baza estimarilor data publicitatii de specialistii din cadrul WWF, majoritatea mamiferelor africane sunt in pericol de a fi braconate si transformate in "bushmeat", iar din partile necomestibile ale animalelor se fabrica "talismane", foarte cautate de bastinasi, sau obiecte ceremoniale folosite in Juju - magia africana.

Raidurile au fost efectuate la ordinul comun al Ministerului Apelor si Padurilor si al Ministerului Apararii din Gabon, cu sprijinul a numeroase organizatii internationale de protectie a animalelor. Expertii afirma ca, in zonele rurale din Continentul Negru, carnea animalelor braconate furnizeaza circa 80% din cantitatea de proteine consumata zilnic de locuitori.


Sursa: BBCNews