Prima pagină D:News

Cel mai bizar manuscris din istorie ar putea fi descifrat

02.14.2011 | ● Vizualizări: 947
Cel mai bizar manuscris din istorie ar putea fi descifrat     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Bizara colecţie de simboluri, însemnări şi cifre a pus în dificultate lumea ştiinţei în ultima sută de ani. Acum, graţie datării cu carbon, cercetătorii au încput să descifreze secretele manuscrisului Voynich, cel mai neînţeles artefact de tipul său din lume.

Oamenii de ştiinţă au reuşit să determine data aproximativă cânda început să fie scris volumul, în secolul al XV-lea, cu peste unsecol mai devreme decât se credea iniţial. Deşi specialiştii nu seaflă încă foarte aproape de a înţelege conţinutul manuscrisului,cunoaşterea originilor salecronologice îi duce cu un pas mai aproape de aceastădescoperire.Cartea a fost descoperită în anul 1912, în Villa Mondragone,aproape de Roma, de către anticarul Wilfried MichaelVoynich, în timp ce scormonea printr-un cufăr cu volume.Bărbatul a petrecut restul de 18 ani ai vieţii lui încercând sădescifreze reprezentările amestecate de plante, cercuri şi oamenirugându-se la fântâna tinereţii cuprinse înmanuscris, dar a murit înainte de a săvârşi această sarcină.

Artefactul a fost apoi transmis peste generaţii printrecercetători, care au conchis că modul bizar de expunere alinformaţiilor din carte este un soi de limbă, chiar dacă nu unacunoscută. Vreme de zeci de ani, mai multe echipe de cercetători auîncercat să descopere misterul din jurul manuscrisului Voynich,însă cea mai importantă realizare este cea recentă a măsurării izotopului C14 dincomponenta obiectului."Cine ştie despre ce se scrie înauntru? Totuşi, pare a fi o seriede teme care ar putea trata despre alchimie. Secretomania sisimbolismul sunt uneori asociale cu alchimia, aşadar în spiritulacestei tradiţii este posibil ca manuscrisul să fi fost încifratînadins", este de părere dr. Greg Hodgins, implicat în analizaartefactului.Sursa: Dailymail

Descoperă lumea în caretrăieşti: