Prima pagină D:News

INSTRUCŢIE INFERNALĂ: pătrunde în universul dur al cursurilor de pregătire a trupelor speciale!

02.16.2011 | ● Vizualizări: 3782
INSTRUCŢIE INFERNALĂ: pătrunde în universul dur al cursurilor de pregătire a trupelor speciale!     Discovery, instrucţie infernală, militar, serial + zoom
Galerie foto (4)

Discovery Channel vă invită în lumea aspră a pregătirii trupelor speciale, prezentată în detaliu în programul „Instrucţie infernală”, difuzat în premieră luni, 7 martie 2011, de la ora 22.00. De la modul în care acţionează scafandri şi lunetişti, până la intervenţii ale paramedicilor aflaţi în misiuni de salvare, noul program vă dezvăluie efortul trupelor de elită şi modul în care acţionează în cele mai aprige condiţii.

De la cele mai competitive şi mai brutale teste de pregătiresubacvatică derulate în cadrul Cursului de Operaţiuni Subacvaticeal Trupelor Speciale din Armata SUA şi până la cerinţelenecruţătoare şi chinuitoare ale pregătirii Rangerilor Militari,Instrucţie Infernală este o incursiune extrem de dinamică prinacest infern cumplit care este instrucţia militară.

"Niciun alt program pe teme militare nu a mai prezentat vreodatăîntr-un mod atât de autentic şi de sincer oamenii în uniformă.Instrucţie infernală îi va inspira şi captiva petelespectatori, prezentându-le o perspectivă profundă şi realăasupra testelor fizice şi mentale impuse de instrucţia militară," adeclarat Clark Bunting, preşedinte şi manager general al DiscoveryChannel şi preşedinte al Science Channel.

Programul ne dezvăluie eforturile uriaşe ale bărbaţilor şi femeilorcare îşi doresc să facă parte din cele mai căutate unităţi deelită, printre care: Scafandrii în Trupele Speciale, PuşcaşiiMarini pentru Misiuni de Recunoaştere, Paramedicii Forţelor Aerienepentru Misiuni de Salvare, Trupele EOD ale Marinei, LunetiştiiPuşcaşilor Marini şi Rangerii Militari. Mai mult, noul serialprezintă întregul traseu emoţional al candidaţilor, care trebuie sătraverseze aceste necruţătoare câmpuri minate ale testelor fiziceşi psihologice, pentru a deveni cei mai buni dintre cei maibuni.

Instrucţie infernală este un program produs pentruDiscovery Channel de 2 Roosters Media. Bobby Williams şi AlEdgington sunt producători executivi; Christo Doyle este producătorexecutiv pentru Discovery Channel.Scafandrii din Trupele Speciale
La cursul de Scafandrii în Condiţii Speciale destinat TrupelorSpeciale ale Armatei SUA sunt primiţi doar cei mai buni soldaţi.Majoritatea şi-au demonstrat deja valoarea în luptă ca RangeriMilitari sau membri ai Beretelor Verzi. Acum, aceşti soldaţi dintrupele de elită pentru operaţiuni speciale sunt supuşi unorprovocări şi mai dure, pentru a deveni cei mai buni scafandri dinlume, antrenaţi pentru condiţii de luptă. Timp de şase săptămâni,ei sunt testaţi în cele mai grele condiţii, în mediulsubacvatic.
Pentru a câştiga mult-râvnita Insignă a Scafandrilor din TrupeleSpeciale, aceşti oameni îşi vor forţa la maximum limiteleorganismului. Unul din trei nu va rezista acestor condiţii deInstrucţie infernală.Puşcaşii Marini pentru Misiuni deRecunoaştere
Puşcaşii marini trimişi în misiuni de recunoaştere sunt "ochii" şi"urechile" Corpului de Puşcaşi Marini. Fiind primii oameni careajung în zona de conflict, în spatele liniilor inamicului, adunăinformaţii şi îndeplinesc misiuni care susţin întregul Corp.Motto-ul lor spune totul: "Rapid, silenţios, mortal". Dar, pentrua-ţi câştiga titlul de "Puşcaş Marin pentru Misiuni deRecunoaştere", trebuie să supravieţuieşti mai întâi unui testfaimos şi extrem de dur: 12 săptămâni de pregătire pentru misiunide recunoaştere. Puşcaşii marini sunt supuşi în bazin unor eforturiuriaşe, până aproape de pierderea cunoştinţei, apoi trebuie să selupte cu rucsacii lor de peste 40 kg în valurile puternice aleOceanului Pacific. Este un test de rezistenţă suprem, care solicităorganismul până la limită şi formează soldaţi de elită, fărărival.


Paramedicii Forţelor Aeriene ale SUA
Paramedicii Forţelor Aeriene pentru Operaţiuni de Salvare suntexperţii cei mai bine instruiţi în misiuni de luptă, căutare şisalvare, din rândul Trupelor Speciale ale SUA. Când un pilot estedoborât în spatele liniilor inamice, ei sunt specialiştii care nuse vor da în lături de la nimic pentru a-l salva. Supranumiţi"PJ's", ei sunt şi medici instruiţi în procedurichirurgicale.
Pentru a deveni PJ, pregătirea completă durează peste doi ani. Încăde la începutul cursului, studenţii trebuie să supravieţuiască unuiepisod devenit celebru pentru duritatea sa: "Ziua de InstrucţiePrelungită". Niciun candidat nu poate rezista acestui test dacă nue capabil să facă faţă exigenţelor extreme ale misiunii. Sunt 24 deore de infern în stare brută: nimic altceva din orice alt curs deinstrucţie pentru orice alt tip de trupe speciale nu poate rivalizacu dificultăţile pe care le ridică doar această zi în sine. Înfinal, numai nouă oameni din cei 100 înscrişi vor trece acest test,primind astfel permisiunea de a-şi continua pregătirea pentru adeveni PJ.

Şcoala de Rangeri Militari a SUA
Şcoala de Rangeri Militari a SUA este considerată cel mai dur cursdin lume de pregătire pentru condiţii de luptă. Şcoala simuleazăstresul non-stop al războiului, pentru a forma lideri militari deelită. Timp de 61 zile şi nopţi, soldaţii dorm, în medie, trei orepe noapte şi primesc o singură masă pe zi. Se antrenează continuu,derulând misiuni de câte 20 de ore fără pauză, în care străbatmunţi, mlaştini şi păduri dese. Cei mai mulţi slăbesc câte 10 kgsau chiar mai mult înainte de sfârşitul cursului, iar mulţi nureuşesc să îl termine sau se retrag pe parcurs. Un singur candidatdin trei reuşeşte să îl încheie cu succes.


Trupele EOD ale Marinei
Tehnicienii Marinei experţi în Explosive Ordinance Disposal, pescurt - EOD, sunt geniştii Marinei SUA: singurii experţi în bombeşi materiale explozibile care sunt calificaţi pentru operaţiunispeciale. Înainte ca o echipă EOD a Marinei să poată intra în luptăalături de Trupele Speciale, trebuie să treacă un ultim test. Esteun curs de pregătire totală, care include cinci zile de misiuni cufactor de stres ridicat, derulate non-stop. E suficient ca unsingur om să facă o mişcare greşită sau să se lase copleşit deoboseală sau lipsă de concentrare, pentru ca întreaga echipă săeşueze. Echipa care supravieţuieşte acestui curs de pregătire varămâne împreună, ca formaţiune certificată pentru operaţiunispeciale.

Lunetiştii Puşcaşilor Marini
Lunetiştii Puşcaşilor Marini sunt nişte legende vii în lumeatrăgătorilor de elită, unde sunt recunoscuţi drept cei mai buni.Acesta este locul unde îşi învaţă meseria. Fiecare unitate trimitela acest curs de pregătire doar cei mai buni oameni, dar, cu toateacestea, în medie unul din trei nu va reuşi. Ca să devii puşcaşmarin lunetist, ai nevoie de un nivel de disciplină pe care puţiniar putea spera să îl atingă vreodată. Aceşti oameni trebuie săaştepte ore în şir, în cele mai cumplite condiţii, având, în final,doar câteva secunde la dispoziţie pentru a trage.