Prima pagină D:News

Până unde poate merge pasiunea pentru păsări?

Redactia Descopera.ro | 02.18.2011 | ● Vizualizări: 283
Până unde poate merge pasiunea pentru păsări?     pasăre, ornitologie, turturică, orientală, birdwatching + zoom
Galerie foto (2)

Sute de iubitori de păsări s-au adunat într-un orăşel britanic pentru a vedea o pasăre foarte rară în Europa, care a poposit în grădina unui localnic.

Vestea că în grădina lui Steve Akers, din Chipping Norton, a apărut un exemplar de turturică orientală (Streptopelia orientalis) s-a răspândit ca fulgerul pe internet, iar proprietarul casei - el însuşi un pasionat ornitolog, care a identificat pasărea cu sprijinul unor specialişti ai Societăţii Regale pentru Protecţia Păsărilor - s-a trezit la uşă cu aproximativ 500 de entuziaşti, veniţi să vadă exemplarul rar.

O coadă lungă de peste 400 de metri s-a format pe stradă, în faţa casei, fiecare dintre cei veniţi sperând să fie primit, pentru cîteva minute, în bucătăria d-lui Akers, de unde poate fi văzută turturica.

Steve Akers a decis să primească vizitatorii în grupuri de cîte 10 persoane, care rămâneau în bucătărie timp de 5 minute, pentru a vedea pasărea şi a face fotografii.

O taxă de 5 lire sterline a fost percepută fiecărui vizitator, banii urmând a fi donaţi Societăţii Regale pentru Protecţia Păsărilor din Marea Britanie şi unei alte organizaţii pentru ocrotirea pasărilor, Birdlife Malta.

Turturica orientală a mai fost văzută doar de două ori în Marea Britanie până acum; în mod obişnuit, specia trăieşte în sud-estul Asiei, partea asiatică a Rusiei, Japonia şi India şi apare foarte rar în Europa.

Sursa: Sky News