Prima pagină D:News

Cum va arăta viitorul? Sticla va fi omniprezentă (VIDEO)

02.18.2011 | ● Vizualizări: 276
Cum va arăta viitorul? Sticla va fi omniprezentă (VIDEO)     viitorul, sticla, display, comunicare, gorilla glass + zoom
Galerie foto (1)

Firma Corning Gorilla Glass, producătoarea sticlei speciale ce se găseşte în componenţa smartphone-urilor de ultimă generaţie, a lansat pe piaţă un clip în care viitorul este văzut prin prisma inginerilor companiei.

În viitor, prezice Corning, toate ferestrele şi display-urile cene vor înconjura vor fi create dintr-o sticlă puternică şi totodatăprogramabilă. Astfel, vom putea stabili ca fereastra de la dormitorsă fie opacă în timpul nopţii, ca apoi să lase lumina soarelui săpătrundă în cameră la ora la care dorim să ne trezim.

De asemenea, orice suprafaţă din gospodărie va fi, totodată, undisplay. Acesta va permite comunicarea cu cei dragi, prinvideotelefonie, cât şi informarea din multiple surse (TV, Internet,radio, reţele sociale).

Iată viziunea Corning:

Cei de la Corning nu sunt singurii care au încercat să îşiimagineze cum va arăta viitorul. În 2010, o companie suedeză lansaacest clip, în care specialiştii săi arătau cum vor evoluaecranele:Nici Microsoft nu s-a lăsat mai prejos. în 2009, specialiştiidepartamentului Office din cadrul companiei americane au prezentatviziunea lor pentru anul 2019 -- desigur, un an în care produseleMicrosoft vor fi extrem de utile:Ultimul clip 'futuristic' vine din partea GE, care în 2006 prezentafelul în care va arăta, în viitor, o bucătărie obişnuită:

Sursa: The Atlantic Wire