Home » D:News » A fost creat „super-orezul” viitorului

A fost creat „super-orezul” viitorului

A fost creat „super-orezul” viitorului
Publicat: 20.02.2011
Cercetătorii niponi au reuşit să creeze un nou tip de orez care are gustul orezului alb, precum şi calităţile nutritive ale orezului nedecorticat, mai cunoscut sub denumirea de orez brun. Orezul brun este considerat mai sănătos datorită faptului că lipsa procesării îi menţine conţinutul bogat în fibre, vitamine şi minerale.

Surprizele venite din partea noului soi de orez nu se opresc
aici, creatorii săi susţinănd că acesta este foarte bun pentru
funcţionarea optimă a inimii, protejând arterele de temuta
ateroscleroză.

De fapt, orezul brun şi cel alb provin de la aceeaşi plantă,
orezul alb nefiind altceva decât orez brun supus proceselor de
decorticare, în care mai multe straturi de la suprafaţa bobului
sunt îndepărtate în mod mecanic. Din nefericire, odată cu acest
proces sunt îndepărtate şi anumite substanţe utile conţinute în
stratul superficial de la suprafaţa bobului, substanţe responsabile
de beneficiile aduse sistemului circulator.

Substanţele respective au fost cercetate de Satoru Eguchi,
specialist în studiul afecţiunilor cardiace, de la Facultatea de
Medicină a Temple University, SUA; cercetările lui s-au concentrat
asupra unui hormon denumit angiotensina II, care joacă un rol în
îngroşarea pereţilor arteriali. Experimentele au arătat că
substanţele din stratul superficial al bobului de orez blochează
această acţiune a angiotensinei II.

Pornind de la aceste date, a fost creat un nou tip de orez alb,
denumit Kinme Mai, care menţine calităţile orezului brun, având
însă gustul şi textura similare celor ale orezului alb, preferat de
consumatori..

Momentan, orezul Kinme Mai se găseşte de vânzare doar în
Japonia.

Sursa:
DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase