Prima pagină D:News

Cimpanzeii trăiesc sexul mai intens decât oamenii

Redactia Descopera.ro | 03.10.2011 | ● Vizualizări: 2571
Cimpanzeii trăiesc sexul mai intens decât oamenii     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O particularitate anatomică a penisului masculului de cimpanzeu duce la creşterea semnificativă a stimulării vaginale a femelei, producând senzatii deosebit de puternice. Cum totul vine cu un cost, femelele de cimpanzeu ajung deseori să sufere din cauza elanului nesăţios al masculilor.

Pe baza unui nou studiu efectuat de cercetătorii din cadrul Stanford University School of Medicine, strămoşul comun al cimpanzeilor şi oamenilor, prezenta o serie de excrescenţe pe penis, al căror principal rol era acela de a creşte stimularea vaginală a femelei.

Dacă oamenii nu mai prezintă acest tip de protuberanţe, ele au rămas prezente pe penisurile masculilor de cimpanzei.

Descoperirea a apărut în urma unor detaliate analize comparative a genomurilor de cimpanzeu, om de Neanderthal şi om modern, printre altele scoţând în evidenţă şi faptul că oamenii moderni şi Neanderthalienii ar fi fost compatibili din punct de vedere sexual.

"Oamenii au evoluat pe termen lung spre un sistem social monogam, iar acest lucru a dus la o serie de modificări anatomice. Excrescenţele stimulatorare nu mai sunt prezente pe penisurile bărbaţilor, a crescut durata partidei sexuale, iar femeile sunt receptive şi fertile pentru o perioadă extinsă de timp, comparativ cu celelalte primate", declară David Kingsley, conducătorul echipei de cercetători.

Spre deosebire de oameni, cimpanzeii masculi încă prezintă excrescenţe proeminente al căror rol principal este de a stimula senzaţiile atât pentru masculi, cât şi pentru femele. Cercetătorii au mai descoperit cu surprindere că excrescenţele servesc şi la înlăturarea lichidului seminal lăsat în vagin de masculii cu care femelele s-au împerecheat ulterior. Formaţiunile spinoase peniene pot produce chiar răniri ale pereţilor vaginali, astfel încât femelele să respingă masculii care vor să se împerecheze imediat după ce masculii dominanţi şi-au transmis bagajul genetic.

Sursa: DiscoveryNews