Prima pagină D:News

Cimpanzeii trăiesc sexul mai intens decât oamenii

03.10.2011 | ● Vizualizări: 2281
Cimpanzeii trăiesc sexul mai intens decât oamenii     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O particularitate anatomică a penisului masculului de cimpanzeu duce la creşterea semnificativă a stimulării vaginale a femelei, producând senzatii deosebit de puternice. Cum totul vine cu un cost, femelele de cimpanzeu ajung deseori să sufere din cauza elanului nesăţios al masculilor.

Pe baza unui nou studiu efectuat de cercetătorii din cadrulStanford University School of Medicine, strămoşul comun alcimpanzeilor şi oamenilor, prezenta o serie de excrescenţe pepenis, al căror principal rol era acela de a creşte stimulareavaginală a femelei.

Dacă oamenii nu mai prezintă acest tip de protuberanţe, ele aurămas prezente pe penisurile masculilor de cimpanzei.

Descoperirea a apărut în urma unor detaliate analize comparative agenomurilor de cimpanzeu, om de Neanderthal şi om modern, printrealtele scoţând în evidenţă şi faptul că oamenii moderni şiNeanderthalienii ar fi fost compatibili din punct de vederesexual.

"Oamenii au evoluat pe termen lung spre un sistem socialmonogam, iar acest lucru a dus la o serie de modificări anatomice.Excrescenţele stimulatorare nu mai sunt prezente pe penisurilebărbaţilor, a crescut durata partidei sexuale, iar femeile suntreceptive şi fertile pentru o perioadă extinsă de timp, comparativcu celelalte primate", declară David Kingsley, conducătorul echipeide cercetători.Spre deosebire de oameni, cimpanzeii masculi încă prezintăexcrescenţe proeminente al căror rol principal este de a stimulasenzaţiile atât pentru masculi, cât şi pentru femele. Cercetătoriiau mai descoperit cu surprindere că excrescenţele servesc şi laînlăturarea lichidului seminal lăsat în vagin de masculii cu carefemelele s-au împerecheat ulterior. Formaţiunile spinoase penienepot produce chiar răniri ale pereţilor vaginali, astfel încâtfemelele să respingă masculii care vor să se împerecheze imediatdupă ce masculii dominanţi şi-au transmis bagajul genetic.

Sursa: DiscoveryNews