Prima pagină D:News

Carnea de peşte reduce riscul de orbire cu 50%

Redactia Descopera.ro | 03.16.2011 | ● Vizualizări: 400
Carnea de peşte reduce riscul de orbire cu 50%     peste, omega 3, orbire, ton, somon, macrou, degenerare maculara + zoom
Galerie foto (1)

Conform unor studii recente, consumul de carne de peşte poate reduce semnificativ riscul de a orbi.

Oamenii care mănâncă peşte o dată sau de două ori pe săptămână, au cu 50% mai puţine şanse să orbească. Cercetările au arătat că acizii graşi omega-3 din peştii precum somonul, macroul şi tonul previn pierderea vederii din cauza degenerării maculare.

William Christen, cercetător la Şcoala Medicală de la Harvard şi totodată conducătorul acestui studiu, susţine că aceste beneficii pot fi obţinute prin consumul de peşte cu carnea închisă şi ton.

Degenerarea maculară apare, în general, la persoanele ce au depăşit vârsta de 40 de ani, se manifestă treptat şi se datorează unor leziuni ale retinei, care la început se vor observa sub forma unor puncte mici, negre. Pe măsură ce boala avansează, vederea centrală devine din ce în ce mai slabă.

Studiul celor de la Harvard a fost efectuat pe un eşantion de 38000 de femei şi confirmă rezultatele obţinute de cercetări precedente, efectuate pe bărbaţi.

Sursa: Sify