Prima pagină D:News

Braţul exoscheletic ce te ajută la serviciu intră pe piaţă în vară! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 03.22.2011 | ● Vizualizări: 116
Braţul exoscheletic ce te ajută la serviciu intră pe piaţă în vară! (VIDEO)     brat, exoschelet, viitor, medicina + zoom
Galerie foto (1)

Persoanele care îşi folosesc foarte mult braţele în cadrul serviciului vor avea parte de un ajutor neaşteptat: un braţ exoscheletic ce reduce oboseala şi creşte productivitatea.

Compania Equipois a creat de-a lungul timpului instrumente care să ajute oamenii să elimine leziunile costisitoare şi să reducă efortul şi mişcările repetitive efectuate la locul de muncă. Aceştia au avut ca principal scop reducerea vătămării ţesuturilor organice, creşterea productivităţii şi reducere costurilor de la locul de muncă.

Primul braţ exoschelet din lume, ce a fost creat pentru a executa sarcini manuale, ar putea fi de nepreţuit pentru cei care îşi folosesc braţele în exces la locul de muncă. Un bun exemplu este dat de medicii chirurgi sau de bijutieri.

Exoscheletul se ataşează foarte uşor la braţ şi oferă un suport dinamic pe tot parcursul zilei lucrătoare, oferind utilizatorului o mişcare naturală. Dispozitivul susţine greutatea braţului şi a obiectelor ce sunt purtate în mâini, oferind o mare libertate a circulaţiei. Astfel, vom putea folosi braţele întinse pentru perioade lungi de timp făra a mai simţi oboseală şi cu mai puţin disconfort.

Iniţial, acest dispozitiv a fost creat pentru a ajuta persoanele sănătoase ce au nevoie de un sprijin în activităţile suprasolicitante pe care le afectuează. În viitor, este planificată crearea unui exoschelet care să ajute în mod exclusiv persoanele cu dizabilităţi.

21 martie este data oficială a apariţiei pe piaţă a dispozitivului X-Arm, urmând ca începând cu luna iunie să fie disponibil la vânzare pentru 2000-3000 de dolari.Sursa: Equipois

Tag-uri: brat | exoschelet | viitor | medicina