Prima pagină D:News

Doi vulturi au ajuns vedete pe internet! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 04.05.2011 | ● Vizualizări: 269
O pereche de vulturi, vedete pe internet! (VIDEO)     vulturi, reality show, internet, camera video, vultur codalb american + zoom
Galerie foto (1)

O familie de vulturi codalbi americani a devenit celebră pe internet după ce sute de mii de persoane din întreaga lume îi urmăresc graţie unei camere video instalate în cuibul lor.

Vulturii sunt adevăraţi participanţi într-un reality show, fiecare mişcare pe care o fac în cuibul situat la 25 de metri înălţime, într-un copac din statul american Iowa, fiind urmărită de zeci de mii de spectatori online, fie zi, fie noapte.

"Nu ştiu de ce este atât de popular stream-ul video", declară Bob Anderson, director la Raptor Resource Project. "Poate că lumea s-a săturat de veşti negative şi vor să vadă ceva pozitiv, ceva care să-i facă să se simtă bine pe oameni", susţine el.

În timpul zilei, chiar şi 150.000 de oameni privesc simultan la ceea ce se petrece în cuibul vulturilor. Noaptea, aproximativ 40.000 de oameni se află în orice moment conectaţi la viaţa acestor păsări. Până acum, conform organizaţiei care a instalat camera video, s-au înregistrat 11 milioane de vizualizări.

"Mereu ne-am dorit să putem oferi oamenilor o idee despre cum este viaţa în sălbăticie. Considerăm că această cameră video este un instrument educaţional minunat, pentru că le permite oamenilor să înveţe despre ceea ce se petrece în natură", a declarat Anderson.

Iată ultimele imagini in direct din cuibul vulturilor:

Cei doi vulturi au clocit în ultimele trei zile trei ouă, din care au ieşit toţi cei trei pui. Iată imaginile surprinse de cameră:Sursa: Yahoo