Prima pagină D:News

Elevii din Malaezia vor avea indicele de masă corporală trecut în carnetul de note!

Redactia Descopera.ro | 04.20.2011 | ● Vizualizări: 82
Elevii din Malaezia vor avea indicele de masă corporală trecut în carnetul de note!     malaezia, elevi, liceu, ims, greutatea, supraponderal, obezitate, indice de masa corporala + zoom
Galerie foto (1)

Liceele din Malaezia vor introduce un test care va măsura indicele masei corporale înregistrat de fiecare elev. Rezultatul va fi trecut în carnetul de note. Persoanele care vor fi considerate dolofane vor primi consiliere din partea organizaţiilor guvernamentale dedicate acestei probleme.

Autorităţile malaeziene sunt neliniştite din cauza că un sfert dintre copii sunt supraponderali, iar o zecime dintre aceştia suferă de obezitate clinică. Această campanie de supraveghere a indicelui masei corporale se alătură campaniei naţionale de înlăturare a mâncărurilor nesănătoase din cantinele şcolare. De asemenea, autorităţile vor alunga comercianţii care aşteaptă în faţa şcolilor pentru a vinde copiilor dulciuri şi alte produse care duc la îngrăşare.

Bucătăria malaeziană este cunoscută pentru curry şi carnea tocată, dietă grea bazată pe carne pui şi capră, la care se adaugă talentul înnascut pentru dulciuri.

Ministerul sănătăţii susţine că Malaezia este ţara cu cea mai mare populaţie de supraponderali din Asia de Sud. Chiar şi aşa, rata obezităţii se ridică la 10%, în comparaţie cu procentul întâlnit în SUA, care este un şocant 26%.

Sursa: GlobalPost