Prima pagină D:News

Un bebeluş născut la doar 21 de săptămâni a supravieţuit cu bine!

Redactia Descopera.ro | 04.22.2011 | ● Vizualizări: 3227
Un bebeluş născut la doar 21 de săptămâni a supravieţuit cu bine!     bebelus, nastere prematura, incubator, prematur + zoom
Galerie foto (1)

După ce a stat mai bine de patru luni într-un incubator, cel mai tânăr bebeluş născut prematur din Europa, şi posibil chiar din întreaga lume, a fost externat dintr-un spital german şi a fost trimis acasă împreună cu părinţii săi.

După doar 21 de săptămâni şi cinci zile, bebeluşul s-a născut cu o greutate de 460 de grame. Iniţial medicii nu i-au acordat prea multe şanse de supravieţuire, personalul Asociaţiei de Neonatologie considerând că bebluşii care se nasc mai devreme de 22 de săptămâni sunt în incapacitate de a trăi.

În prezent, mica fetiţă numită Frieda cântăreşte 3.500 de grame şi este pregătită să părăsească spitalul şi să se îndrepte spre casa sa din Fulda, un orăşel de lângă Frankfurt.

Mama fetiţei s-a confruntat cu probleme încă din cea de-a cincisprezecea săptămână a sarcinii, fiind ulterior internată la spital pentru a opri debutul travaliului timpuriu. Medicii au reuşit să întârzie naşterea doar cu zece zile. Imediat ce bebeluşul a fost născut, acesta a fost mutat imediat într-un incubator, unde a fost îngrijit intensiv.

În istoria medicinei a mai fost raportat un singur caz asemănător, în care un bebeluş născut atât de devreme a reuşit să trăiască. În 1987, un băieţel a fost născut în Ottawa, Canada, în acelaşi stadiu al sarcinii ca Frieda, având la rândul său norocul de a supravieţui.

Sursa: The Local