Prima pagină D:News

Un nou pas în robotică: Justin poate prinde două mingi de baseball simultan! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 05.04.2011 | ● Vizualizări: 115
Robotul Justin poate     robot, precizie, minge, sateliti, capacitate + zoom
Galerie foto (1)

Centrul German Aerospaţial a prezentat robotul Justin, care poate prinde cu precizie două mingi de baseball aruncate înspre el simultan.

Acest robot are două camere video amplasate în dreptul ochilor, fapt ce îi permite acestuia să prindă simultan două mingi, poziţionându-se în doar câteva milisecunde.

Justin a fost conceput la Institutul de Robotică şi Mecatronică de la Centrul German Aerospaţial şi a fost proiectat special pentru a repara sateliţi.

Faţă de celelalte prezentări ale robotului, cea mai recentă pune accentul pe dexteritatea mâinilor. Robotul poate prinde mingile aruncate înspre el şi are capacitatea de a decide unde, când şi cum o va face. Trei funcţii diferite sunt puse în aplicare, ceea ce duce la mişcări diferite ale robotului. Robotul cântăreşte 45 de kilograme şi este echipat cu 84 de senzori şi 43 de articulaţii care-i facilitează mişcarea.

Faptul că Justin poate prinde simultan cele două mingi demonstrează abilităţile robotului de a se coordona, capacitate esenţială în perspectiva misiunilor spaţiale pe care urmează să le efectueze. Se estimează că acurateţea robotului în a prinde mingile de baseball este mai bună decât cea a unui om de rând, însă nu se poate compara cu cea a unui profesionist din Major League Baseball.

Sursa: CNET