Prima pagină D:News

Naziştii au vrut să creeze o armată de câini capabili să scrie şi să vorbească!

05.27.2011 | ● Vizualizări: 1533
Naziştii au vrut să creeze o armată de câini capabili de a scrie şi de a vorbi!     hitler, nazisti, caini, plan, nebunie, armata + zoom
Galerie foto (1)

În noua sa carte “Câini extraordinari: o expoziţie de curiozităţi canine”, Jan Bondeson, istoric în cadrul Universităţii Cardiff, povesteşte despre încercarea eşuată a naziştilor de a forma o armată de câini capabili să citească, să scrie şi să vorbească.

În anii '20 ai secolului trecut, în Germania existau oameni careafirmau că unii câini sunt aproape la fel de inteligenţi caoamenii, înzestraţi cu o gândire abstractă şi capabili să comunice.După ce partidul nazist a preluat puterea, membrii acestuia s-auarătat foarte interesaţi de inteligenţa câinilor.

Potrivit cărţii, susţinătorii acestor idei şi-au imaginat o ziîn care câinii ar servi alaturi de trupele germane şi ar puteaelibera ofiţeri SS din lagărele de concentrare. Aşa se face că,pentru a exploata la maxim potenţialul canin, Hitler a instituitTier-Sprechschule (o şcoală pentru animale vorbitoare), unde a aduscâini recrutaţi din toată ţara.

Aici se pare că profesorii au făcut descoperiri uimitoare.Un Airedale terrier, pe nume Rolf, a devenitfaimos după ce profesorii au declarat că el este capabil să indiceliterele afabetului prin batai repetate pe o tablă ( fiecare literăcorespundea unui anumit număr de bătai). Despre alţi doicâini se spune că au fost capabili să producă un lătrat asemănătorcu vocea umană, unul dintre ei fiind capabil să spună despre Hitlercă este "Mein Fuhrer", iar un altul a "rostit": "Mi-e foame! Dă-miprăjituri!"Naziştii considerau că există o legătură puternică între om şinatură, iar dragostea lor pentru animale a fost, oarecum, dusă laextrem: atunci când evreii au fost luaţi şi duşi în lagăre, mulţigermani au trimis scrisori către ziarele din ţară în care seîntrebau ce se va petrece cu animalele de companie rămase înurmă.

Hitler însuşi a fost un iubitor de animale, stăpânul a doiciobăneşti germani: Bella şi Blondi. Fuhrerul a împuşcat-o peBlondi cu puţin timp înainte ca el să se sinucidă.

Sursa: Time

Tag-uri: hitler | nazisti | caini | plan | nebunie | armata