Prima pagină D:News

Japonezii au recreat senzaţia tactilă a butoanelor pe un touchscreen (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 05.31.2011 | ● Vizualizări: 86
Japonezii au recreat senzaţia tactilă a butoanelor pe un touchscreen (VIDEO)     telefon mobil, smartphone, touchscreen, tactil, butoane, inovatie + zoom
Galerie foto (1)

Operatorul japonez de telecomunicaţii KDDI a proiectat un smartphone care reproduce cu acurateţe senzaţie de atingere fizică a tastelor, deşi acesta foloseşte un touchscreen.

O modalitate nouă de a interacţiona cu diferite dispozitive o reprezintă folosirea degetelor pentru a lovi ecranul, a-l apăsa şi a-l atinge pentru a efectua diferite acţiuni pe un ecran touchscreen. Problema acestei tehnologii este aceea că ecranul nu poate da un răspuns utilizatorului, astfel că aceştia nu realizează dacă au selectat sau nu aplicaţia dorită. Deşi unele dispozitive vibrează la atingere, acestea nu se pot compara cu apăsarea propriu-zisă a unei taste.

Noua funcţie de apăsare este realizată cu ajutorul unei funcţii de vibraţie şi al unui senzor de presiune dintr-un panou haptic sensibil la atingere. Atunci când utilizatorii scriu mesaje pe acest telefon, aceştia vor avea senzaţia că au apăsat butoane reale. KDDI susţine că senzaţia este una asemănătoare celei de deplasare a butoanelor, iar cu cât atingerea este mai puternică, cu atât sentimentul va fi mai puternic.

Sursa: TNW